De Anet A8 3D printer kit – zelf jouw 3D printer bouwen

De Anet A8 3D printer kit is één van de meest populaire kits om zelf jouw eigen 3D printer thuis te kunnen bouwen. Het is het bestverkochte merk dat Prusa heeft, en niet zonder reden. De printer is zeer eenvoudig in montage en is ook één van de goedkoopste 3D printer kits die je op dit moment op de markt kan vinden. De printer mag dan vrij eenvoudig in opzet lijken, maar heeft juist het soort specificaties waardoor het aantal mogelijkheden wat jij ermee uit kan printen schier oneindig zijn. Omdat het merk onder een open source community valt, wordt de Anet A8 3D printer kit dan ook constant verbeterd door een groot netwerk van professionals die steeds op zoek zijn naar nieuwe kansen voor de printer. Zo kan je makkelijk de laatste trends in de wereld van 3D printen bijhouden en leer je steeds weer nieuwe mogelijkheden van het apparaat te ontdekken.

Zelf in elkaar zetten

De Anet A8 3D printer kit is als bouwpakket een droom voor de echte doe-het-zelver. De kit bestaat uit een aantal eenvoudige onderdelen die je met een duidelijke handleiding zo aan elkaar gemonteerd hebt tot er een werkende 3D printer voor jouw neus staat. Met hulp van het moederboard kan je de printer makkelijk aansluiten op het bijbehorende softwarepakket dat voor de printer bedoeld is op jouw computer. Vanaf daar kun je aan de slag en de meest uiteenlopende voorwerpen van verschillende materialen door het apparaat uit laten printen.

Vanwege dat de Anet A8 3D printer kit een goedkoop alternatief vormt op dure professionele 3D printers, heeft het merk al gauw een enorme populariteit gewonnen bij iedereen die een eerste stap wil wagen met een 3D printer. Als je de printer kit eenmaal in huis gehaald hebt en ermee bent begonnen, raak je er niet op uitgekeken.