Lean black belt: de voordelen

Als je denkt aan het woord black belt, moet je natuurlijk gelijk denken aan de zwarte band bij de sport judo. Toch zit er een andere betekenis achter, vooral als je het hebt over lean black belt. De laatste tijd hoor je er steeds vaker over en dit is een belangrijke methode voor bedrijven om bedrijfsprocessen te verbeteren. Het verbeteren van werkprocessen binnen een onderneming is heel belangrijk en je kunt hier ook veel voordelen uit halen. Toch zijn er veel ondernemers die niet weten hoe ze dit moeten aanpakken. Ook hebben veel ondernemers hier helemaal geen tijd voor en kan het beter zijn om hier meer over te weten te komen.

Een lean black belt is het hoogste niveau dat je kunt bereiken met het verbeteren van werkprocessen. Je hebt bijvoorbeeld ook een green belt, maar hierbij weet de persoon nog minder goed hoe je bepaalde werkprocessen kunt verbeteren. Vaak nemen deze personen verschillende rollen aan binnen een onderneming. Het kan bijvoorbeeld een projectleider zijn, maar ook een verbeterprogramma manager. Bij veel grote bedrijven werkt er iemand full time die dit uitvoert. Hoe word je nu beter in het verbeteren van processen? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Lean black belt: training

Wil jij een echte black belt worden? Dan is het van een groot belang dat je een training hiervoor volgt. Hier heeft jouw werkgever heel veel aan en dit betekent ook dat je alles leert over het verbeteren van werkprocessen. Je kunt op het internet hier eenvoudig een training voor opzoeken, maar er zijn een hoop verschillende aanbieders. Vergelijk deze aanbieders goed met elkaar, zodat jij een aanbieder kunt vinden waarbij je de training kunt volgen. Tijdens de training leer je van alles over de verschillende processen en hoe je het precies moet aanpakken. Dit kan bij ieder bedrijf anders zijn en een lean black belt persoon moet hier altijd op voorbereid zijn.

Een lean black belt training duurt niet heel lang, maar vaak is het maximaal 7 werkdagen. Daarnaast zijn er verschillende startdatums en is het altijd mogelijk om te beginnen met de training. De prijs is vaak wel nadelig, maar gelukkig kun je ook gebruikmaken van het STAP budget. Dit betekent dat duizend euro van de totale kosten vergoed wordt door het UWV en dat is natuurlijk erg fijn.

Certificaat

Het volgen van een lean black belt training is heel belangrijk om een black belt te worden. Veel bedrijven zoeken naar deze mensen voor het verbeteren van werkprocessen. Bij afronding van de training krijg je hiervoor ook een certificaat en dat is natuurlijk erg handig. Je kunt het certificaat namelijk laten zien aan andere en op deze manier verbeter je eigen positie op de arbeidsmarkt. Een gecertificeerde lean black belt heeft al veel ervaring en heeft minimaal 4 processen binnen een onderneming verbeterd. Wil jij ook beginnen met deze opleiding of training? Kijk dan snel op het internet of er nog een plekje over is.