Chauffeurs inhuren? Denk eens aan 65+’ers

Als ondernemer kan het lastig zijn om een goede chauffeur te vinden voor jouw bedrijf. Je wilt iemand die betrouwbaar is, goed kan rijden en ook nog eens over de nodige sociale vaardigheden beschikt. Een chauffeur kan een belangrijke rol spelen in jouw organisatie en daarom is het belangrijk om een goede persoon te vinden. In deze blog geven wij je vijf tips om de zoektocht naar een geschikte chauffeur wat makkelijker te maken. Daarbij richten wij ons specifiek op chauffeurs op leeftijd, want met een aantal gunstige regelingen kan het inhuren van chauffeurs op leeftijd een goede oplossing zijn.

Kies voor ervaren chauffeurs

Als jouw bedrijf op zoek is naar chauffeurs, is ervaring vaak een belangrijke factor. Chauffeurs op leeftijd hebben vaak jarenlange ervaring en hebben in de loop der tijd geleerd hoe ze rustig en adequaat moeten handelen in verschillende situaties. Kies daarom voor een senior chauffeur als je iemand zoekt met ruime ervaring achter het stuur.

Kijk naar de gezondheid van de chauffeur

Als je iemand gaat inhuren, wil je natuurlijk wel zeker weten dat hij of zij gezond genoeg is om het werk goed te kunnen doen. Chauffeurs op leeftijd moeten wat vaker naar de dokter bijvoorbeeld, dus laat de chauffeur een medische keuring ondergaan voordat hij of zij voor jouw organisatie gaat rijden.

Boor de handleidingen en paklijsten aan

Het kan voor een senior chauffeur lastiger zijn om nieuwe technologieën te begrijpen, zoals navigatiesystemen of apps voor het wagenbeheer. Zorg er daarom voor dat de handleidingen en paklijsten op een duidelijke manier worden aangeboden zodat de nieuwe werknemer niet meteen afhaakt.

Zorg voor voldoende afwisseling

Chauffeurs op leeftijd kunnen soms wat stijf worden of klachten krijgen door het lange zitten. Het is belangrijk om chauffeurs op tijd af te wisselen en te zorgen voor voldoende rustpauzes. Richt de wagen ook zo in dat de chauffeur zo comfortabel mogelijk zit tijdens het rijden.

Denk aan het geven van een vast contract

Een vast contract kan rust geven aan zowel werknemers als werkgevers. Als je besluit om een senior chauffeur in dienst te nemen, doe je hiermee vaak beide partijen een plezier. De werknemer heeft een vast inkomen en de werkgever heeft een loyale en ervaren kracht in zijn of haar wagenpark.

Samenvatting 

Het inhuren van een senior chauffeur kan voor jouw bedrijf talloze voordelen met zich meebrengen. Met de vijf tips die wij in deze blog hebben gegeven heb je meer handvatten om gericht en succesvol te werven voor jouw organisatie. Het is belangrijk om te kijken naar de kwaliteiten van de chauffeur, maar ook naar de gezondheid en het comfort tijdens het rijden. Door deze factoren goed af te wegen, maak je de kans op een geslaagde samenwerking en een veilige en comfortabele chauffeursdienst groter.

Bron: Actief65+