Drie redenen om diverse certificeringen te halen

Als je werkzaam bent in de industrie, de transportsector, de bouw of bij een bedrijf dat gebruikmaakt van grote machines en apparaten, is het verstandig om voldoende certificaten en diploma’s te behalen om al je werkzaamheden goed en veilig te kunnen uitvoeren. Dit geldt zeker wanneer je op dit moment ‘in between jobs’ bent en je goed wilt positioneren om een leuke baan te vinden. Er zijn minstens drie certificaten die je dan het beste kutn halen, namelijk een VCA certificaat, een heftruck certificaat en een hoogwerker certificaat. Wat zijn dit voor soort certificaten en wat zijn de drie belangrijkste redenen om een VCA, heftruck en hoogwerker certificaat te behalen? Je leest het allemaal in dit artikel!

Om welke certificeringen gaat het precies?

Een VCA certificaat is een certificering die aantoont dat je binnen jouw branche veilig kunt werken, volgens de ARBO-richtlijnen en de veiligheidsvoorschriften die binnen de sector gelden. Zo worden ongevallen en onnodige schadegevallen voorkomen. Werk je veel met heftrucks in magazijnen, de industrie of in de bouw? Dan is een certificaat om veilig met deze machines te kunnen rijden onmisbaar. En naast een heftruck certificaat kennen we nog het fenomeen hoogwerker certificaat. Deze certificaten zijn belangrijk om te hebben als je een beroep hebt of zoekt in onder meer de wegenbouw, groenvoorziening (bomenonderhoud) of in de bouwwereld. Welke drie argumenten zijn er om alle drie de certificeringen te behalen?

Je kunt moeiteloos een eigen bouwbedrijf of klusbedrijf beginnen

Beschik je over een VCA certificaat en certificeringen voor heftrucks en hoogwerkers? Dan kun je moeiteloos een bouwonderneming of klussenbedrijf beginnen. Je beschikt dan als bouwvakker of klussenbedrijf eigenaar over alle benodigde papieren én praktische ervaring om veilig aan de slag te kunnen gaan in de bouwsector. Klussenbedrijven pakken diverse klussen aan en krijgen hierdoor ook met veel verschillende machines en apparaten te maken, zoals heftrucks, laadmachines en hoogwerkers. De juiste papieren heb je dan al, zodat je geen klus hoeft af te wijzen of uit te besteden. Uiteindelijk kun je door het bezitten van de juiste certificaten dus meer klussen aannemen, deze veiliger uitvoeren en hoef je minder werk uit te besteden.

Je kunt sneller werken vinden binnen jouw branche

Zit je op dit moment zonder werk, dan is het behalen van een hoogwerker en heftruck certificaat en een VCA-certificering een slimme zet om jezelf goed in de arbeidsmarkt te positioneren. Bij sollicitaties kun je dan laten zien dat je vakbekwaam bent en goed bent voorbereid op de functie waarvoor je solliciteert. De kans dat je aangenomen wordt, is met het bezit van de drie certificaten (VCA, heftruck en hoogwerker) dan ook een stuk groter dan wanneer je deze certificeringen niet hebt

Je kunt in allerlei werksituaties veilig aan de slag gaan

De belangrijkste reden om je VCA-certificering, een hoogwerker certificaat en een heftruck diploma te halen is nog niet genoemd, namelijk dat je in alle voorkomende werksituaties veilig aan de slag kunt gaan. Beschik je over deze kwalificaties, dan loop je een stuk minder risico op een ongeval op de werkvloer. En gezondheid gaat natuurlijk vóór alles!