NLP Rotterdam: neem de leiding over jezelf

Als je het gevoel hebt geen controle te hebben over hoe je reageert op de buitenwereld, dan is een cursus NLP Rotterdam een uitkomst. NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren en is een methode waarmee je jezelf leert om bepaalde reacties te veranderen. NLP wordt veel toegepast in de zakenwereld, maar er wordt ook therapie in gegeven. Mensen die succesvoller willen worden in werk en relaties, die beter willen leren communiceren, die talenten beter willen benutten en die van stress en angst af willen zijn ermee gebaat. Een cursus NLP in Rotterdam kan je leven veranderen.

NLP Rotterdam: het gedrag van succesvolle mensen

NLP Rotterdam is een methode die in de jaren ’70 is ontstaan. Twee onderzoekers Bandler en Grinder bestudeerden een groep succesvolle therapeuten en vroegen zich af waarom zij wel snel resultaten konden boeken en anderen niet. Ze kwamen er achter dat deze therapeuten soortgelijk gedrag vertoonden. Door vast te leggen wat de succesformule was konden ze deze gedragskenmerken in kaart brengen. Grinder en Bandler waren de eerste onderzoekers die een definitie konden maken van succes. Ze zagen ook dat de gedragskenmerken van de succesvolle psychologen aan te leren waren. NLP was ontstaan.

40 jaar onderzoek

Als je nu een cursus NLP in Rotterdam gaat volgen, dan word je ondersteund door 40 jaar onderzoek in het gedrag van efficiënte en succesvolle mensen. Vandaag de dag is Neuro Linguïstisch Programmeren een methode die wereldwijd wordt toegepast en waar dagelijks duizenden mensen van profiteren. De cursus NLP in Rotterdam kan jouw leven veranderen, kan jou succesvol maken en helpen je blokkades naar beneden te halen.

Hoe werkt NLP

Tijdens een cursus NLP Rotterdam leer je om je reacties op de buitenwereld al bij je zenuwstelsel (neuro) te onderscheppen. Je 5 zintuigen (geur, smaak, tast, gehoor, zicht) reageren op prikkels omdat je linguïstische factoren (geuren, smaken, gevoelens, geluiden, beelden, taal) hier vorm aan geven. Als je met zijn tweeën in een weiland staat, dan zien en horen jullie hetzelfde, maar reageren jullie daar niet hetzelfde op. Met een cursus NLP Rotterdam leer je controle te nemen over hoe je reageert op die prikkels, waardoor je dus zelf in handen hebt hoe en wat je wilt veranderen.

Jezelf verbeteren met NLP

Het mooie van Neuro Linguïstisch Programmeren is dat je jezelf op allerlei plekken kunt verbeteren. Dat betekent dat het voor veel mensen een uitkomst kan bieden. Of je nu succesvoller wilt worden in je privéleven of in je werk, je bepaalt zelf wat je wilt veranderen en hoe je in de toekomst wilt reageren. NLP werkt snel en is effectief. Het is een methode die regelmatig door therapeuten wordt gebruikt om mensen te helpen met de obstakels die ze tegenkomen in het leven. Kun jij jezelf trainen om anders op prikkels te reageren, dan zal je automatisch rustiger, succesvoller en gelukkiger worden.

Ook kan je de NLP cursus online volgen!