Personal trainer op freelance basis. Hoe werkt dat?

Mensen willen gezond door het leven stappen en zich ook lekker in hun vel voelen. Waar de één de zelfdiscipline heeft om drie keer per week de sportschool te bezoeken om een goed trainingsprogramma te volgen heeft een ander juist meer baat bij personal training. Een personal trainer kan je namelijk niet alleen op de juiste manier laten trainen, maar ook de training en jouw voeding afstemmen op jouw behoeftes. Het is dan ook een beroep dat veel wordt beoefend en dan vooral op freelance basis. Waarom? In onze blog vertellen we er meer over.

Niet iedereen kan personal trainer worden

Het is een feit dat niet iedereen een personal trainer kan worden en dat heeft vooral te maken met het feit hoe goed je bent je in het beroep. Kun jij mensen motiveren, tot het uiterste drijven en toch de goede vrede bewaren? Dan is een beroep als freelance personal trainer wellicht iets voor jou, maar hoe word je dat dan? Als eerste moet je natuurlijk wel weten of je een goede klantenkring kunt opbouwen en het is belangrijk om goed te balanceren. Personal training houdt namelijk in dat je iemand gericht aandacht geeft en de tijd die je aan iemand spendeert kun je niet besteden aan het uitwerken van je businessplannen, het uitvoeren van de administratie of aan andere klanten die je hulp nodig hebben.

Meer dan alleen zeggen wat mensen moeten doen

Een freelance personal trainer doet ook meer dan alleen tegen mensen zeggen hoe en hoe hard ze moeten trainen. Je bent meer een motivational coach die mensen tot op zekere hoogte tot het uiterste drijft en helpt bij een afgestemd voedingspatroon. Je hebt dus sowieso een certificaat als voedingsdeskundige nodig. Alleen door een goede balans tussen voeding en training kunnen jouw klanten de gewenste resultaten bereiken. Veel personal trainers hebben dan ook ervaring opgedaan als voedingsdeskundige en als sportinstructeur voordat ze als freelancer van start gaan.

Waar ben je actief als freelance personal trainer?

Als personal trainer heb je vaak een website waarop je jouw dienstverlening aanbiedt, maar je kunt ook worden ingeschakeld door een sportschool. Als een sportschooleigenaar ziet dat zijn klanten behoefte hebben aan personal training, kunnen zij je inhuren om bijvoorbeeld voor een aantal uren per week mensen 1 op 1 te begeleiden en te trainen. Het voordeel hiervan is dat je ook direct een sportruimte tot je beschikking hebt. Freelance personal trainers kunnen ook bij mensen thuis of in de buitenlucht werken. Houdt er dan wel rekening mee dat er investeringen gedaan moeten worden om bijvoorbeeld benodigdheden aan te schaffen.

Striive – Flexibel en snel de beste professionals

Meer dan alleen kennis van voeding en training nodig

Als freelance personal trainer heb je ook een business te runnen en dat houdt in dat je te maken krijgt met facturatie en belastingaangiftes. Niet iedereen heeft hier kaas van gegeten, maar is dat dan een reden om niet als freelancer aan de slag te gaan? Gelukkig zijn er genoeg mensen die je kunnen helpen. Sowieso vind je veel informatie op websites van de Kamer van Koophandel en de belastingdienst en er zijn ook legio freelancers die net als jij zelfstandige zijn, maar die bijvoorbeeld gespecialiseerd zijn in boekhouding.