Zo maak jij je eigen tripel

Het maken van je eigen biertje kan op veel verschillende manieren. Waar we tot voor kort waren overgeleverd aan één van de vele brouwerijen waar dit heerlijke gerstenat werd geproduceerd, hebben we tegenwoordig ook de mogelijkheid om ons eigen favoriete biertje thuis te brouwen. Nu zal je vast denken, hoe kan dit? Dat gaan we je in dit artikel van A tot Z uitleggen. Online kun je namelijk eenvoudig en snel je eigen bierbrouwer start pakket aanschaffen. In dit pakket zitten alle benodigde ingrediënten, maar ook alle overige spullen die je nodig hebt om je eigen favoriete biertje te kunnen brouwen.

Tripel naar keuze

Dat er tal van verschillende soorten tripel bier verkrijgbaar zijn, dat is voor de echte bierliefhebber natuurlijk geen verrassing. Afhankelijk van waar je voorkeur ligt, bestel je een starterspakket naar keuze. Hiermee kun je volledig zelf en vanuit je eigen keuken direct aan de slag om een heerlijk biertje te kunnen brouwen. Middels de verschillende filmpjes en in combinatie met het recept wat keurig bij je pakket naar keuze wordt geleverd kun jij heel eenvoudig zelf aan de slag. Met de online brouwhulp kan tegenwoordig iedereen zijn of haar eigen biertje brouwen.

Aan de slag

Wanneer jij je keuze hebt gemaakt, is het belangrijk het tripel bier recept goed te volgen. Door exact te doen wat staat aangegeven, kun jij voordat je het weet genieten van je eigen gemaakt biertje. Je vrienden en familie zullen versteld staan wat voor lekkers jij ervan hebt weten te maken. Wel is het goed te weten, dat het brouwen op zich niet per definitie veel tijd in beslag neemt, maar het gisting en rijpingsproces daarentegen wel. Voordat je het uiteindelijke bier in de fles kunt doen, dus kunt bottelen zoals ze dat noemen. Dient het geheel eerst na ‘bereiding’ een aantal weken in een vergistingsemmer te gisten. Wanneer dit proces is afgerond en je de laatste hand hebt gelegd aan het brouwsel, is het tijd het geheel in flesjes te doen, dus te bottelen.

Opdrinken

Als het bier eenmaal in de fles zit, dan is het helaas nog niet direct te drinken. Het bier dient dan nog ongeveer 21 dagen in een donkere ruimte op kamertemperatuur te rijpen op de fles. Dit zorgt ervoor dat de aroma’s volledig hun recht kunnen komen. Ben je benieuwd of het wat is geworden? Probeer dan na een periode van 3 weken een biertje en proef of de smaak volledig naar wens is. Heb je het gevoel dat je bier nog wat kracht mist, laat de rest van de flesjes dan nog even enkele dagen of misschien wel weken rustig doorrijpen.