Goede tekstschrijvers, waar vind je die? Wat is goede content en waar moet dat aan voldoen?

Voor al die bedrijven die hopeloos op zoek zijn naar een goede tekstschrijver of copywriter, vinden jullie het ook zo moeilijk om een goede tekstschrijver te vinden zonder te veel tijd te verliezen aan scrollen op websites tussen de honderden kandidaten? Of ben je zelf een beginnende tekstschrijver en wil je weten wat content juist is en hoe we onze content van o.a. onze website kunnen verbeteren?
Daar gaan we in dit artikel wat dieper op in.

Er zijn verschillend websites waar honderden kandidaten zich aanmelden en beweren de perfecte tekstschrijver of copywriter te zijn. Maar de meest bekende website is toch upwork.com waar je als bedrijf of particulier een vraag kan doen naar tekstschrijvers.

Je kunt kiezen om een open sollicitatie te laten doen of je kan bepaalde gerichte doelvragen stellen. Een open sollicitatie geeft je het voordeel dat je de schrijfwijze al een beetje kan zien en geeft de kandidaat de kans zijn beste skills op te noemen. Maar het is misschien gemakkelijker om gerichte vragen te stellen die je gaan helpen het aantal mogelijke kandidaten tot een kleiner aantal te brengen. Vragen over het onderwerp waar jij hen voor nodig hebt, kunnen laten zien wat de desbetreffende copywriter over jouw onderwerp weet.
Nog een voordeel op upwork.com is dat het job-succes van de kandidaat wordt bijgehouden. Zo kan je zien hoeveel ervaring de tekstschrijver al heeft.
Nog twee handige tips zijn:

  • Houden van een skype gesprek
  • De website of blog van de kandidaat bekijken (als copywriter, zal hun stijl al veel zeggen)

Maar stel dat je zelf een copywriter of nieuwe tekstschrijver bent en je zou via Upwork of een andere freelance website graag een online baan vinden? Hoe kan je dan opvallen tussen alle andere kandidaten?

Het antwoord is kort. Zorg voor een goede content op je persoonlijk profiel, website of blog. Maar wat is dat dan?

Content is de inhoud van je website. We hebben het hier dan over tekst, beeld en geluid zoals video’s en artikelen, foto’s of geluidsfragmenten.

Content kan verschillende vormen aannemen tekst, afbeeldingen, video of infographic.

Zoals Bob Boiko (content management systeem specialist) ooit zei: ‘Zonder content (inhoud) is je website een lege doos.’

Waar moet je content aan voldoen om haar doel te dienen?

  • Teksten die leesbaar en begrijpelijk zijn voor de gewone mens (geen te moeilijke woorden)
  • Korte en eenvoudige zinnen, dat leest vlot
  • Belangrijkste informatie bovenaan en gebruik maken van titels en onderkopjes
  • Geef de mogelijkheid om je content te delen via netwerksites (dat verspreid sneller)
  • Test je taalniveau en probeer het laag genoeg te houden (hiervoor kan je CMS* gebruiken)

Ik hoop dat jullie wat wijzer zijn en wat leuke tips hebben opgedaan! En ik wens jullie super veel succes bij het vinden van de juiste kandidaat en het vinden van een online baan.