Tips voor een goede zakelijke foto

In dit artikel geven wij een aantal tips beschreven betreft hoe jij je het beste kan voorbereiden op een zakelijke foto. Heb je nog een zakelijke foto nodig voor jouw bedrijf? Vraag dan naar de mogelijkheden bij LINK Fotografie.

  1. Zelfverzekerdheid

Door zelfverzekerdheid uit te stralen sta je er vaak al goed voor bij mensen. De eerste indruk is erg belangrijk. Als je niet zelfverzekerd op de foto staat hebben de meeste mensen vaak niet erg vertrouwen in jou en je diensten.

  1. Plaats van de foto

Als je een foto in de buitenlucht wilt maken, zorg er dan voor dat je dit niet in de tuin doet. Een tuin staat vaak vol met allerlei planten, meubilair en andere dingen die op de foto afleidend kunnen zijn. Zorg er dus voor dat je een plek opzoekt waar er weinig afleidende dingen op de achtergrond te zien zijn, bijvoorbeeld in de duinen, op het strand, of in de polder.

  1. Kleding

Zorg ervoor dat je nette kleding draagt tijdens een fotoshoot. Als je een hoge functie binnen een bedrijf hebt, draag dan een pak. Ben je iemand van de administratie dan is een pak niet nodig, maar kleed je nog steeds netjes. Heb je een sportbedrijf? Dan kun je op de foto in sportkleding. Wanneer je kleding met jouw bedrijfslogo hebt draag deze dan.

  1. Hou het simpel

Zorg ervoor dat je niet opvalt met allerlei dingen op de foto. Draag geen grote kettingen als man zijnde. En voor de vrouwen: draag niet al te veel make-up. Dit kan ervoor zorgen dat mensen een verkeerde indruk van je krijgen. Heb je een gave sportauto? Prima, maar ga daar niet mee op de foto. Zo kunnen mensen namelijk de indruk krijgen dat je erg pronkt met je spullen.

  1. Laat zien wat je doet

Laat op de foto zien wat voor werk jij doet. Ben je een schilder? Zorg er dan voor dat je op de foto aan het schilderen bent. Ben je de hele dag onderweg naar gesprekken met klanten? Maak dan een foto dat je bij een klant bent. Misschien zit je wel de hele dag achter je bureau telefoontjes te plegen. Er kan dan een foto gemaakt worden dat je aan de telefoon zit.